Nyt makaronilaatikko tehdään kuten lasagne jauheliha- ja valkokastikkeella.

Valinnaisesti voit käyttää jauhelihan tilalla maustamatonta nyhtökauraa ja maidon tilalla kauramaitoa.

Tätä lasagnea on lastenkin helppo syödä.

Ainekset 1 uunivuoallinen, n. 6:lle annosta

Lasagnekastike:
350
g
jauhelihaa tai 250 g nyhtökauraa
2
sipulia
3-5
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa tai 100 g kaalia
3-4
tomaattia
2
dl
liha- tai kasvislientä (vettä + liha- tai kasvisliemikuutio)
1
tl
suolaa
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
rouhittua mustapippuria
½
dl
tuoretta oreganoa tai basilikaa
Valkokastike:
50
g
voita tai margariinia
7
dl
maitoa tai kaurajuomaa
100
g
pippurituorejuustoa tai kaurakermaa
½-1
tl
muskottipähkinää
Päälle:
1
dl
juustoraastetta

Ohje

  1. Keitä makaronit ”al dente” pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Lasagnekastiketta varten ruskista jauheliha tai nyhtökaura. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, raastetut tai suikaloidut porkkanat, hienoksi hakatut tomaatit ja liha- tai kasvislientä. Mausta mieleiseksi. Anna kastikkeen hautua valkokastikkeen valmistuksen ajan.
  3. Valkokastiketta varten sulata rasva, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito tai kaurajuoma vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä ja lisää tuorejuusto tai kaurakermavalmiste, mausta muskottipähkinällä.
  4. Levitä voideltuun uunivuokaan puolet makaroneista, kaada päälle puolet jauhelihakastikkeesta ja sen päälle puolet valkokastikkeesta. Tee toinen samanlainen kerros. Painele aineksia lusikalla hieman sekaisin niin, että kastiketta on joka puolella. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä paistosta 200-asteisen uunin keskitasolla 40–50 min vuoan laakeudesta riippuen.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.