Valmista lohikastike. Hauduta miedolla lämmöllä sipulisilppu voissa, lisää murskattu valkosipuli ja kalasuikaleet (raakakana). Lisää ohjeen muut aineet sekaan ja anna kastikkeen kiehahtaa.
Valmista katkarapu-juustokastike. Sulata rasva, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon tuorejuustoa ja katkaravut, mausta.
Levitä voideltuun laakeaan vuokaan kerros lohikastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kastikekerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Tee vuokaan 5-6 samanlaista kerrosta, riippuen vuoan laakeudesta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta.
Kypsennä lasagnea 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 50 min kunnes sen pinta on kauniin ruskeaa. Anna ruuan vetäytyä n. 10 min ennen tarjoilua.
Minkälaisia kasvisten kannattaa olla, pakasteita vai tuoreita, ja minkälaisiksi pilkottu? Käytetäänkö koko purjo, myös vihreät osat? Ja tuoretta vai kuivattua tilliä?
Kasvikset voivat olla joko pakastettuja tai tuoreita melko pieneksi pilkottuja. Purjon voi käyttää kokonaan. Reseptissä on käytetty kuivattua tilliä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta