Lehtikaali on helppo aines piirakoiden täytteisiin, kun sen esikypsentää ensin pannulla.

Lehtikaalin makuun sopivat muut voimakkaat raaka-aineet, kuten sinihomejuusto ja mustapippuri.

Pähkinät antavat suutuntumaa piirakkaan. Mikäli haluat valmistaa piirakan ilman pähkinöitä, voit käyttää niiden tilalla siemensekoitusta.

Voit käyttää pohjaksi miedomman makuista vaaleaa valmista piirakkataikinaa tai vahvemman makuista ja kuitupitoisempaa ruis-kaurataikinaa.

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija n. 26 cm annosta

Pohja:
Täyte:
150
g
lehtikaalia (nuorta)
nippu persiljaa (1 dl)
1
iso sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
180
g
sinihomejuustoa (1 kpl Aura-kuutio)
100
g
saksan- ja/tai cashewpähkinöitä
dl
mustapippurikermaa
2
munaa

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan.

  2. Puhdista lehtikaali ja persilja, leikkaa ne silpuksi. Kuori sipuli ja silppua se. Paista nämä kaikki pannulla rypsiöljy-voiseoksessa noin 10 minuuttia. Murusta joukkoon sinihomejuustoa ja anna sen sulaa. Leikkaa jokainen pähkinä muutamaan osaan ja lisää ne pannulle. Ota pannu pois liedeltä. Anna jäähtyä hetki.

  3. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Pistele pohja haarukalla.

  4. Sekoita täytteeseen tulevaan kermaan munat ja sekoita se pannulle paistettujen ainesten joukkoon.

  5. Levitä täyte piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla kauniin väriseksi n. 30–40 minuuttia.

  6. Tarjoile sellaisenaan kuumana. Koristele halutessasi piirakan aineilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.