Ihmettelee Raija
Suklaatäytekakku vie varmasti makean himon mennessään!
"Haluan tehdä tämän kakun isänpäiväksi. Koska kakku on yhtä makea kuin isänikin ja hän pitää suklaasta."
Ainekset 20 annosta, isompia paloja noin 10:lle annosta
Ohje
-
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, esimerkiksi irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 min. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.
-
Laita liivatelehdet 5-10 minuutiksi kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa ja vedestä puristetut liivatelehdet lämpimässä konjakissa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja konjakkitilkkaan sulatetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot.
-
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan, jotka kostutat appelsiinimehulla. Vuoraa kakkuvuoka reunoilta leivinpaperilla, ellet käytä irtopohjavuokaa. Aseta kansilevy vuoan pohjalle. Levitä sille puolet suklaa-juustotäytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi pohjalevy. Anna kakun hyytyä viileässä mielellään yön yli.
-
Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon sulatettu suklaa. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja levitä suklaa-kermavaahto. Leikkaa suklaasta lastuja perunankuorima- tai juuresveitsellä, ripottele suklaalastut kakun pinnalle.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Ihmettelee Raija
In reply to Tuleeko tosiaan vaan 1/2 dl by Anonymous (not verified)
In reply to Mitä jauhoja vois käyttää, by Anonymous (not verified)
In reply to Voisiko tehdä ilman by Anonymous (not verified)
In reply to Miten korvaan vehnäjauhon, by Anonymous (not verified)