Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää hiutaleet, leseet (ja siemenet). Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan 15-20 min (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).
Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi koneella tai puuharukalla. Kaada ja levitä taikina heti öljytylle reunalliselle uunipellille. Ripottele pintaan runsaasti hiutaleita. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa puolesta tunnista tuntiin.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min. Leikkaa leipä hieman jäähdyttyä leipäveitsellä neliöiksi.
Tuohan onkin MINERAALIsuolaa missä on puolet vähemmän natriumia kuin tavallisessa ja merisuolassa.
Eihän kukaan pakota sua laittamaan tuota suolamäärää.
Tein taikinan piimään, ja käytin hiivaleipäjauhoja vähän ohjetta vähemmän. Tulos oli mehevä ja herkullinen. Osa paloista joutui leipojan suuhun suoraan pelliltä ennen vieraiden saapumista.