Katso alla olevalta videolta vinkkejä erimuotoisten sämpylöiden tekemiseen!

Ainekset 15 - 20 kpl annosta

5
dl
rasvatonta maitoa tai vettä
40
g
hiivaa
½
dl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
jauhettua pomeranssinkuorta
½
dl
siirappia
3
dl
lantturaastetta
Päälle:
maitoa tai vettä

Ohje

  1. Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi ja kaada se kulhoon. Liuota joukkoon murennettu hiiva. Lisää sekaan öljy, suola, pomeranssinkuorijauhe ja siirappi. Sekoita.

  2. Lisää kulhoon lantturaaste, hiutaleet, leseet, osa hiivaleipävehnäjauhosta ja sekoita. Lisää loppu hiivaleipävehnäjauho vähitellen ja vaivaa tasainen pehmeä taikina. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia.

  3. Kaada kohonnut taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja taputtele tasaiseksi levyksi. Jaa taikinalevy jauhotetulla veitsellä tai taikinapyörällä neliöiksi, niin valmiit palat saa helposti murrettua irti paistamisen jälkeen.

  4. Anna taikinan vielä kohota noin 20 minuuttia. Voitele taikina maidolla tai vedellä ja ripottele pinnalle neljänviljanhiutaleita. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 10-15 minuuttia.

Resepti:
Kaija Nieminen, Kausala. Iltalehden Kotikokki-kilpailun kunniamaininta vuonna 2012.

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.