ryöpättyä pinaattia tai nokkosta (tai 3 pss pakasteena)
1
iso purjosipuli
2
tlk
ricotta-juustoa (500 g)
1
dl
pestoa
suolaa, hienonnettua mustapippuria
1
rku
tuoretta basilikaa
Päälle:
1
tlk
(maustettua) tomaattimurskaa (400 g)
2½
dl
ranskankermaa
100
g
parmesaanijuustoraastetta
Ohje
Ryöppää pinaatit tai nokkoset kiehuvassa vedessä nopeasti. Puristele vesi pois. Kuullota hienonnettu purjosipuli. Sekoita em. ainekset yhdessä juuston kanssa, mausta pestolla, tarvittaessa suolalla, ja pippurilla sekä basilikasilpulla.
Pursota täytettä putkien sisään, lado ne kahdeksi kerrokseksi isolle, laakealle ja voidellulle uunivuoalle. Levitä putkien päälle tomaattimurska, ranskankerma ja juustoraaste. Kypsennä 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin ruskea.
VINKKI: Jos haluat, voit lisätä täytteeseen hienonnettua kinkkua.
Maku oli hyvä, mutta minultakin jäi 3 putkea tyhjäksi. Tein mielestäni aivan täsmälleen reseptin ohjeen mukaan, paitsi että jätin tuoreen basilikan pois, kun sitä ei sattunut olemaan kaupassa ja korvasin sen kourallisella ruohosipulia. Cannellonit olivat samaa tuotemerkkiä, joten ihmettelen, miksi täyte loppui kesken?