Tässä jouluisessa viikunakakussa puolet jauhoista on Graham Täysjyvävehnäjauhoja. Toinen puoli jauhoista on Erikoisvehnäjauhoja tai Karkeita Vehnäjauhoja, sillä Puolikarkeista Vehnäjauhoista tulee turhaa sitkoa kakkuun, jossa sitä ei tarvita.
Viikunakakku kestää hyvin säilytystä, mutta kuorrutus kannattaa tehdä vasta juuri ennen tarjoilua.
Voit myös tehdä tuorejuustokuorrutusta tupla-annoksen. Tarjoile sitä herkkukastikkeena viikunakakun kanssa.
Ainekset 1½-2 l kakkuvuoka tai 2 kpl silikonisia lumihiutaleen muotoisia vuokia annosta
Ohje
-
Suikaloi kuivatut viikunat ihan pieniksi palasiksi ja laita ne pehmenemään kippoon rommiveteen. Anna maustua muutama tunti tai yön yli.
-
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, lisää vatkaten joukkoon munat yksitellen, mieluiten sähkövatkaimella. Lisää välillä vaahtoon hieman jauhoja.
-
Sekoita loppuihin jauhoihin kaneli. Lisää vatkaten taikinaan vuorotellen jauhoseosta, liotettuja viikunoita (liemineen) sekä kermaa, johon sooda on sekoitettu.
-
Kaada tasainen taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan.
-
Paista isoa kakkuvuokaa 175-asteisen uunin alatasolla 45 min - 1 tunti. Jos teet pienempiä lumihiutalekakkuja 2 kpl, 35 - 40 min paistoaika riittää. Kumoa lämpimänä.
-
Sekoita huoneenlämpöiset pintakerroksen ainekset tasaiseksi kuorrutukseksi ja levitä se jäähtyneelle kumotulle viikunakakulle. Koristele strösseleillä.
VINKKI: Viikunakakun voi tarjoilla myös ilman kuorrutetta. Mikäli pidät kostutetusta kuivakakusta, kostuta kakkua reilusti rommivedellä tai sherryvedellä ennen kuorruttamista.