Pakasteena myytävä Pyöreä Piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu pyöreän muotoinen taikina.

Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, eikä vuokaa tarvitse erikseen voidella. Lohipiirakkaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.

Kylmäsavulohi on suolaista, joten älä lisää täytteeseen suolaa.

Erilaisin tuorejuustoin saat hieman eri makua lohipiirakkaan.

Pohjaksi sopivat myös joulun torttutaikinat: kauli torttutaikinalevyjä ohuemmiksi, kun käytät niitä piirakkaan; torttutaikinalevy on paksumpaa kuin lehtitaikinalevy.

Voit tehdä pohjan myös itse helpolla piirakkapohjan perusreseptillä.

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Täyte:
200
g
kylmäsavulohta suikaleina
150
g
juustoraastetta
2
munaa
1
dl
(kevyt) ranskankermaa
100
g
paprikatuorejuustoa
1
tl
sitruunapippuria
1-2
rkl
tuoretta hienonnettua tilliä
paprikaa suikaleina

Ohje

  1. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle osa lohisuikaleista ja juustoraaste.
  2. Sekoita muna, ranskankerma ja tuorejuusto sekä mausteet ja levitä vuokaan. Asettele päälle loput lohisuikaleet ruusukkeina ja paprikasuikaleet.
  3. Paista lohipiirakka 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Voit käyttää lohipiirakan täytteenä myös valutettuja katkarapuja. Katso myös lohipiirakka, jonka täytteessä käytetään kylmäsavulohen lisäksi tuorejuustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.