Leivällä on suuri symbolinen merkitys kaikkialla maailmassa, se merkitsee universaalisti solidaarisuutta ja jakamista. Pohjolassa erityisesti hiivaleivän historia ulottuu pitkälle. Tämä perinteinen leipä valmistetaan Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoista, jotka antavat leivälle täyteläisen koostumuksen. Hiivaleipä on tuoreena pehmeää ja sopii osaksi jokaista ateriaa – oli kyseessä sitten aamiainen, lounas tai päivällinen.

Jos leivot kerralla isomman erän, muista pakastaa ylimääräiset leivät heti jäähtyneinä, jotta ne säilyttävät tuoreutensa. Leivän merkitystä juhlistetaan Kansainvälisenä Leipäpäivänä 16. lokakuuta. Leivo oma hiivaleipäsi ja nauti perinteisestä kotileivän mausta!

Ainekset 10-15 annosta

1
l
vettä
75
g
hiivaa
1
rkl
suolaa
2
rkl
siirappia
50
g
voita

Ohje

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Lisää suola, siirappi ja hiivaleipävehnäjauhoja, ja alusta taikina hyvin. Lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.
  2. Leivo taikinasta 4 isoa hiivaleipää tai kaaviloi taikina n. ½ cm:n paksuiseksi levyksi ja ota siitä lautasella isoja reikäleipiä, joihin voit tehdä keskelle reiän juomalasilla tai piparimuotilla. Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettynä. Pistele.
  3. Paista hiivaleipiä 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia kauniin ruskeiksi. Hiivareikäleivät paistuvat 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min leipien koosta riippuen. Mikäli haluat pehmeän pinnan leiville, pidä ne leivinliinan alla uunista oton jälkeen. 
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Vinkit

Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauho valmistetaan vehnäjauhatuksen yhteydessä kuorikerrosta lähellä olevasta vehnäytimen osasta. Hiivaleipävehnäjauho sisältää lähellä jyvän kuorta olevat ravintorikkaat osat, jotka tekevät jauhosta tummempaa ja kuitupitoisempaa kuin ydinvehnäjauho.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.