Ainekset noin 15-20 annosta
Ohje
-
Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina vaivaten hyvin. Lisää pehmeä rasva ja rusinat alustamisen loppupuolella. Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat.
-
Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta pikkupullia.
-
Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225-asteisessa uunissa 8-12 min.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
miksi pullat repeilee kypsyessään ? tepsukka kysyy
In reply to miksi pullat repeilee by Anonymous (not verified)
In reply to en käytä maitoa, voiko by Anonymous (not verified)
In reply to Montako pientä pullaa tästä by Anonymous (not verified)
In reply to Jauhomäärä ohjeessa ihan by Anonymous (not verified)
Muuten taikina on sama mitä itsekin teen ja hyvää tulee todella! Päälle hienoa sokeria, on siistimpää kuin raesokeri ;)
helppo tehdä ja maistuu hyvältä
ps, voit tehdä myös korvapuusteja.1 Kauli taikina,sitten levitä siihen voi ja kanelisokeri. 2 Rullaa kääretortuksi ja leikaa n 3-4 cm paksuisia paloja asettele pellile ja laita uuniin arvosana:
10+