Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
Sekoita rahkaan muna ja lemon curd. Kaada seos piirakkapohjalle.
Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi kippoon, jossa on sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Asettele lohkot piirakalle limittäin ympyräiseen muotoon ja laita keskelle marjoja.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Koristele keskusta paistamisen jälkeen tuoreilla marjoilla. Valuta halutessasi päälle hunajaa, kuumenna se tarvittaessa juoksevaksi.
VINKKI: Vaihteluna omenan tilalle voit kokeilla esimerkiksi luumuja tai aprikooseja.
Laitoin kerran suolaisen pohjan omenapiirakkaan, koska ostin sen vahingossa. Huomasin leipoessa, että se oli suolainen taikina. Kokeileva luonne kun olen. Tuli muuten tosi hyvä kontrasti makean ja happaman kanssa. T Hannele
Kuten reseptissä mainitaan, niin piiraan keskusta koristellaan paistamisen jälkeen tuoreilla marjoilla (2 dl) ja halutessa hunajalla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta