Herkullinen omenapiiras lemon curdilla!

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm, noin 8 annosta

Täyte:
2
dl
vaniljarahkaa (200 g)
1
muna
1
dl
lemon curdia
6-8
pientä omenaa lohkoina
½
sitruunan mehu
1
dl
marjoja
Päälle:
2
dl
marjoja
dl
hunajaa juoksevana)

Ohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

  2. Sekoita rahkaan muna ja lemon curd. Kaada seos piirakkapohjalle.

  3. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi kippoon, jossa on sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Asettele lohkot piirakalle limittäin ympyräiseen muotoon ja laita keskelle marjoja.

  4. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

  5. Koristele keskusta paistamisen jälkeen tuoreilla marjoilla. Valuta halutessasi päälle hunajaa, kuumenna se tarvittaessa juoksevaksi.

VINKKI: Vaihteluna omenan tilalle voit kokeilla esimerkiksi luumuja tai aprikooseja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.