Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mausteet tattarijauhoihin ja vatkaa jauhoseos munavaahdon sekaan. Vatkaa lopuksi puolukat sekaan. Kaada taikina voideltuun ja tattarihiutaleilla leivitettyyn pyöreään reiälliseen kakkuvuokaan.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla puolisen tuntia. Liika paistaminen kuivattaa kakkua! Kumoa kakku ja anna jäähtyä ennen tarjoilua. Voit halutessasi kostuttaa kakkua sokeroidulla puolukkamehulla, koristella kakun sokerivesikuorrutteella tai pölysokerilla. Koska kakku on rasvaton, se on parhaimmillaan tuoreena.
Kakusta voi tehdä gluteenitoman käyttämällä gluteenittomia tattarijauhoja. Myllyn Paras Tattarijauhot saattavat sisältää pieniä määriä muiden viljojen jäämiä, eikä niitä voida suositella gluteenittomaan ruokavalioon. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Pari vuotta jo siitä, kun tätä tein, mutta on säilynyt hyvin mielessä - aivan ihanaa. Talouden mieshenkilö ei suuremmin ihannoi rasvattomuutta, mutta kun ei hänelle kertonut... ;) Tattarin maku tulee hyvin esiin. Puolukat ja neilikka sopivat siihen täydellisesti. Hyvää teen kanssa nautittavaa.