Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa).
Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Voit tehdä blinitaikinasta myös pienempiä lettuja rapujuhlia varten.
Tarjoa katkarapujen, mädin, sipulin ja smetanan kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti.
Keliaakikolle valmistettaesa kannattaa huomioida, että Mylly Paras Tattarijauhot saattavat sisältää pieniä määriä muiden viljojen jäämiä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Puuttuuko näistä bliniresepteistä vehnäjauho? Vai onko niin, että kermaviilin kera riittää pelkkä tattari? Kyselee Leena Huittinen Uudenkaupungin Sanomista