Juhlava Charlotte Russe on näyttävä ja suussa sulava tarjottava.

Tässä reseptissä kääretortut tehdään suklaisena tai lakritsaisena.

Tiesitkö, että tämän kakun alkuperä tulee jo 1700-luvulta Venäjältä, Aleksanteri I:n ranskalaiselta kokilta.

Jäähtyneillä kääretorttuviipaleilla vuorataan iso vuoka ja suklaa- tai lakuhyytelö laitetaan sisään kääretorttujen keskelle.

Ainekset noin 15 henkilölle, n. 3 litran kulhoon tehtynä annosta

Kääretorttu:
4
munaa
1
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
Kääretortun täyte:
1
dl
mansikkasurvosta
1
dl
suklaa- tai lakritsikastiketta
Charlotte Russen suklaa- tai lakritsitäyte:
8
liivatelehteä
2
tlk
kuohukermaa (4 dl)
n.½
dl
sokeria
n.2
tl
vaniljasokeria
2
dl
lakritsi- tai suklaakastiketta
2
tlk
maitorahkaa (400 g)
200
g
suklaarouhetta tai pieniä lakupaloja

Ohje

  1. Aloita valmistamalla kääretorttu. Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää kuohkeaan vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe ja kaakaojauhe on sekoitettu.
  2. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min kauniin väriseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
  3. Levitä kääretortun täytteet torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.
  4. Valmista charlotte russen täyte. Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, ja mausta sopiva maku sokereilla. Kuumenna ½ dl suklaa- tai lakritsikastiketta kiehuvaksi (esim. mikrouunissa lasissa). Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi kastiketilkkaan.
  5. Yhdistä tämä liivatekastike ja loppu kylmä kastike rahkaan. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto ja suklaarouhe tai pienet lakupalat varovaisesti yhdistäen.
  6. Ota pyöreä n. 3 litran muovi- tms. kulho, vuoraa se ensin tuorekelmulla ja sen jälkeen tiiviisti kääretorttuviipalein. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.