Aloita valmistamalla kääretorttu. Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää kuohkeaan vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe ja kaakaojauhe on sekoitettu.
Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min kauniin väriseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
Valmista charlotte russen täyte. Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, ja mausta sopiva maku sokereilla. Kuumenna ½ dl suklaa- tai lakritsikastiketta kiehuvaksi (esim. mikrouunissa lasissa). Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi kastiketilkkaan.
Yhdistä tämä liivatekastike ja loppu kylmä kastike rahkaan. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto ja suklaarouhe tai pienet lakupalat varovaisesti yhdistäen.
Ota pyöreä n. 3 litran muovi- tms. kulho, vuoraa se ensin tuorekelmulla ja sen jälkeen tiiviisti kääretorttuviipalein. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle.
Aion kokeilla. Kokemukseni mukaan kakku kuin kakku on kuohkeampi, kun korvaa osan vehnäjauhoista peruna- (tai maissi, ohrakas) jauhoilla, esim. suhteessa 50/50.
Kakun voi pakastaa. Jäätymisen tulisi tapahtua nopeasti, ettei hyytelön rakenteeseen synny kiteytymistä. Kakku kannattaa sulattaa hitaasti esim. jääkaapissa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.