Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaniljarahka ja tomusokeri vaahdon joukkoon. Lisää marjasurvos seokseen. Levitä seos tortun päälle.
Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Anna imeytyä leivinpaperiin kietaistuna jääkaapissa mielellään muutama tunti.
VINKKI: Ripottele mantelilastuja leivinpaperille, jolle kypsä torttulevy kumotaan. Saat tortun pinnasta herkullisen näköisen. Mantelit ja pähkinät sisältävät hyvää pehmeää rasvaa.
Meillä ei ainakaan mies voi käyttää tavallista sokeria. Sokerit nousee tosi korkealle jo yhdestä kääretortunpalasta. Teen aina hedelmäsokerilla, koska sitä tarvitaan vain noin puolet tavallisen sokerin määrästä. t. diabeetikon vaimo
Tämä ohje on tekemäni, mutta aikas vanha, ja nykyisin suositellaan diabeetikoille tavallista sokeria. Niinpä ohjeen hedelmäsokerin voi hyvin korvata 1 dl tavallista sokeria. terv. Arja Elina Laine
Täytekakun voi valmistaa esim. paistamalla useamman kääretorttupohjan, leikkaamalla ne sopivan kokoisiksi ja täyttämällä kerrosten välit. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Oli oikea kultakimpale! 11 olisin minä antanu, jos olisi voinu. Kun täältä netistä jotain dibeetikoille yrittää etsiä, ei millään tahdo löytyä. Kun itse en ole mikään hyvä netin käyttäjä. Mutta nyt löytyi hyvä herkkukakku! kun se on helppo leipoa ja siinä ei ole sitä sokeria, mikä haittaa meidän vaaria. kiitos oikeen kovasti