Ainekset noin 15 viipaletta annosta

4
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
Täyte:
2
dl
marjasurvosta vadelmista ja mansikoista
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
2
dl
kermaa
2
rkl
tomusokeria

Ohje

  1. Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
  2. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille. Anna jäähtyä.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaniljarahka ja tomusokeri vaahdon joukkoon. Lisää marjasurvos seokseen. Levitä seos tortun päälle.
  4. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Anna imeytyä leivinpaperiin kietaistuna jääkaapissa mielellään muutama tunti.

VINKKI: Ripottele mantelilastuja leivinpaperille, jolle kypsä torttulevy kumotaan. Saat tortun pinnasta herkullisen näköisen. Mantelit ja pähkinät sisältävät hyvää pehmeää rasvaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.