Myllyn Paras lähetti Someleipurit 2023 syksyllä metsään inspiroitumaan kotimaisen luonnon parhaista antimista. Pihla Sallinen (@metsavadelma) nappasi koriinsa tuoreita sieniä, joista hän leipoi ihanan helppoja kantarellipasteijoita.

"Kiireisen arjen keskellä en juurikaan ehdi sienimetsälle, mutta onneksi myös torilta ja kaupan vihannesosastolta löytyy herkullisia sieniä. Pyrin muutenkin hyödyntämään leivonnassa satokauden antimia ja kehittelemään niistä herkullisia leivonnaisia. Syksyisin suosin etenkin omenaa ja porkkanaa.

Leivon yleensä paljon enemmän makeita leivonnaisia, vaikka suolaisiakin herkkuja tulee leivottua muutamia kertoja kuukaudessa. Useimmiten leipomani suolaiset herkut ovat tuoreita sämpylöitä."

Muista nauttia kotimaisen luonnon parhaista aarteista ja taiteile kasvimargariinilla leivotusta, palmuöljyttömästä Myllyn Paras Lehtitaikinasta Pihlan herkullisia kantarellipasteijoita.

Ainekset 10 annosta

Taikina
Täyte
250
g
kantarelleja
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl
keitettyä riisiä
200
g
ruohosipulituorejuustoa
mustapippuria
suolaa
tuoretta persiljaa
tuoretta ruohosipulia
Voiteluun
1
kananmuna

Ohje

  1. Pilko kantarellit ja paista pannulla oliiviöljyssä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut pois.
  2. Kaada kulhoon jäähtymään ja sekoita joukkoon keitetty, jäähtynyt riisi sekä tuorejuusto. Mausta mustapippurilla, suolalla sekä hienonnetulla persiljalla ja ruohosipulilla.
  3. Kaulitse sulaneita lehtitaikinalevyjä niin pituus- kuin leveyssuunnassakin ja leikkaa puoliksi. Levitä täyte levyn toiselle puolelle ja taita vastakkaisesta reunasta kiinni. Painele kiinnityskohta haarukalla tiiviiksi.
  4. Voitele kananmunalla ja paista 225 °C asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2023 Pihla Sallinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.