Kokeile tikkupullien tekoa ja paistoa esim. mökillä tai vaelluksella. Tikkupulla on makoisa herkku kera nuotion antamien aromien. Tikkupullien valmistuksessa maltti on valttia!

Ainekset 12-18 annosta

1
annos (3 dl nestettä) itse tehtyä pullataikinaa

Ohje

  1. Valmista 3 dl nesteestä annos pullataikinaa ja ota se mukaan retkelle tai nuotiolle kannellisessa astiassa.

  2. Pyörittele pullataikinasta pitkiä pullanauhoja. Laita pullanauhan toinen pää puutikun terävään päähän ja kieputa nauhaa tikun ympärille korkkiruuvin tapaan siten, että kieputuksen väliin jää aina n. 1 cm.

  3. Kohota vielä tikkupullaa n. 10 min ajan nuotion reunalla. Aseta pulla pitkittäin nuotioon nähden ja kääntele pullaa välillä, jolloin se saa lämpöä koko mitaltaan. Siirrä pulla lähemmäksi nuotiota, edelleen pitkittäin nuotion suuntaan.

  4. Paista pullaa n. 15 min, kunnes se on kauniin rusehtava. Muista käännellä pullaa usein, jotta se ei pala. Jos pullan laittaa suoraan tikunpää edellä nuotioon, palaa pullan pää ja toinen pää jää raa'aksi. Valmis tikkupulla irtoaa tikusta helposti vetämällä sitä kohti tikun päätä.

VINKKI: Tikkupullan kanssa voi herkutella esim. mansikkahilloa ja kermavaahtoa "dipaten".

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, Kuva: Anniina Nissinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.