Korvapuustipäivä
Korvapuustipäivää vietetään joka vuosi lokakuun neljäs päivä ja se saa meidät kaikki odottamaan innolla syksyn saapumista! Korvapuustipäivä on juhlapäivä, jonka päivänsankarina on maailman herkullisin leivonnainen - korvapuusti!
Tämä erityinen päivä kutsuu meidät leipomaan, jakamaan ja nauttimaan yhdessä kanelitäytteisiä herkkuja! Mistä sitten korvapuustipäivän perinne juontaa juurensa? Pohjoismaisessa kulttuurissa, eritoten Suomessa ja Ruotsissa korvapuustit ovat olleet osa leivontaperinnettä vuosikymmeniä. Varsinkin syksyinen kylmenevä sää saa meidät kaipaamaan lämpimiä herkkuja täynnä kanelin makua!
Kun syksy saapuu ja ilmassa leijailee kanelin tuoksu, muista korvapuustipäivä 4.10 ja kokoa läheisesi leipomaan tai nauttimaan saman pöydän ääreen ihanista kanelitäytteisistä tuoreista pullista.
Juhlistaa voi monella tapaa - perinteisten korvapuustien lisäksi voit valmistaa ihanan rouskuvan Korvapuustigranolan. Mikä voisikaan olla mukavampi tapa aloittaa juhlapäivä, kuin laittamalla jogurtin sekaan korvapuustille maistuvaa granolaa!
Korvapuusti-juustokakku
Jos haluat hieman juhlavampaa leivottavaa, kokeile Korvapuusti-juustokakkua, joka valmistetaan uunissa. Korvapuusti-juustokakku yhdistää kaksi herkkua yhdeksi taivaalliseksi makuyhdistelmäksi. Korvapuustista tuttu kaneli ja sokeri sekä juustokakun kermainen täyte tekevät tästä kakusta todellisen makumatkan. Voit myös kokeilla erilaisia koristeluideoita ja antaa luovuutesi lentää. Luo kauniita kuviointeja tai lisää omia lempimakuja, kuten marjoja tai kinuskikastiketta koristeluun.
Juhlapuusti padassa
Oiva tapa juhlistaa korvapuustipäivää on leipoa Juhlapuusti padassa, joka valmistetaan samoin periaattein kuin pataleipä. Pulla valmistetaan uuninkestävään pataan ja taikinaa ei tarvitse vaivata. Mehevästä pullataikinasta syntyy herkullinen juhlapulla, joka vielä täytetään herkullisilla täytteillä: mantelilastuilla, pistaasi- tai hasselpähkinärouheella, valkosuklaalla tai kuivatuilla hedelmäpaloilla. Käytä täytteitä runsaasti, niin täyteläinen juhlapulla on taattu herkku, joka vie kielen mennessään!
Perinneherkku uudessa muodossa
Vegaaniset korvapuustit
Korvapuustit ovat perinneherkku, joka on valloittanut monien sydämet herkullisella täytteellään; kanelilla ja sokerilla. Mutta miten perinteinen leivonnainen saa vegaanisen muodon? Vegaanisilla vaihtoehdoilla, kuten kasvipohjaisella margariinilla ja kasvimaidolla saat luotua herkullisen pehmeän ja ilmavan taikinan.
Kun vegaaniset pullat täytetään kanelilla ja sokerilla, ne tarjoavat saman ihanan makumatkan korvapuustien paratiisiin kuin perinteiset versiot. Vaikka vegaaniset korvapuustit eivät sisällä perinteisiä aineksia, kuten voita tai maitoa, ne eivät tingi mausta eivätkä rakenteesta. Tartu siis kaulimeen, sekoita taikina, ja luo herkullisia Vegaanisia korvapuusteja, jotka valloittavat kaikkien sydämet!
Suklaakorvapuustit
Mikä voisikaan olla parempi tapa hemmotella itseään, kuin leipoa Suklaakorvapuusteja. Suklaa tuo korvapuusteihin makeaa ja täyteläistä makua, joka sulaa suussa. Suklaakorvapuustit ovat mainio tapa juhlistaa erityistä päivää, joten leivo näitä puusteja korvapuustipäivän kahvipöytään ja herkuttele ystävien kanssa. Kun leivot itse puustit, saat aina tuoreita pullia ja niiden hurmaava tuoksu täyttää koko kodin. Suklaakorvapuustit ovat monien suosikkiherkku, joten ne ilahduttavat niiden saajia, olivatpa ne sitten perheenjäseniä tai ystäviä.
Pienet korvapuustit kermatoffeella
Korvapuustit kermatoffeella ovat täydellinen yhdistelmä perinnettä ja herkullisuutta. Pienten taivaallisten herkkujen valmistaminen on myös helppoa! Kermatoffeen makeus ja korvapuustin kanelisuus tekevät näistä herkuista vastustamattomia ja saavat suut hymyilemään!
Paras pullataikina
Korvapuustipäivän leivonnassa mikään ei ole yhtä tärkeää kuin hyvä pullataikina. Se on leivonnan perusta, jonka huomaa jokaisessa puraisussa. Paras pullataikina tekee korvapuusteista meheviä, pehmeitä ja täynnä makua.
Pullataikinan valmistus vaatii huolellisuutta ja rakkautta. Oikeanlaiset ainekset ja oikea käsittely ovat avainasemassa. Anna taikinan kohota rauhassa ja nauti sen ihanasta tuoksusta. Se on salaisuus, joka tekee korvapuusteista unohtumattomia ja korostaa perinteen kauneutta herkullisessa muodossa.
Muista, että kaikki alkaa hyvästä pullataikinasta, kun valmistaudut korvapuustipäivään!
Kommentteja ja keskustelua