punaista mehukastiketta (½ l mehua + 1 rkl perunajauhoja)
Ohje
Valmista puuro pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita hieman jäähtyneeseen puuroon rusinat, mantelirouhe ja sokerit. Huuhdo kahvikupit tai muut vastaavat annosvuoat kylmällä vedellä, laita niiden pohjalle rusinoita renkaiksi ja kaada seos niihin, tasoita pinta.
Anna ylioppilaiden hyytyä kylmässä kiinteiksi ja kumoa tarjoilua varten asetille. Tarjoile punaisen mehukastikkeen kanssa.
Teimme näitä keskikoulun kotitaloustunnilla 60-luvulla. Mannapuuroa vanilliini sokerilla maustettuna. Mantelijauhoa ei käytetty, eipä siihen aikaan ollut saatavissa. Nautittiin puolukkasopan eli mehukeiton kera, hyvää oli.
TODELLA HERKKUA! Kannattaa tehdä! Tein poikani ylioppilas juhliin näitä ja meni kaupaksi. Kaikki meni, mutta ei sillein, että joku ei olisi saanut. Kaikki jopa santsasi, lapset saattoi syödä jopa 4. Ihanaa herkkuamme.