Ainekset 8-10 kpl annosta

10
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
½
dl
tummaa kaakaojauhetta
½
dl
sokeria
½
tl
suolaa
1
dl
rusinoita
1
dl
mantelirouhetta tai -lastuja
Kuppien pohjalle:
1
dl
rusinoita
Lisäksi:
punaista mehukastiketta (½ l mehua + 1 rkl perunajauhoja)

Ohje

  1. Kiehauta litra maitoa koko ajan sekoittaen, vispaa kiehuvaan maitoon 2 dl mannasuurimoita. Anna puuron saostua ja kypsyä 10 minuuttia puuroa sekoitellen. Ota kattila pois liedeltä.

  2. Sekoita kaakaojauhe ja sokeri erikseen tasaiseksi ja lisää seos puuroon. Mausta suklaapuuro suolalla. Sekoita puuroon vielä pieniksi halkaistut rusinat ja mantelirouhe.

  3. Huuhdo kahvikupit, silikonimuotit  tai muut vastaavat annosvuoat kylmällä vedellä, laita niiden pohjalle rusinoita renkaiksi ja kaada lämmin puuroseos niihin, tasoita pinta.

  4. Anna ylioppilaiden hyytyä kylmässä kiinteiksi ja kumoa tarjoilua varten asetille. Tarjoile punaisen mehukastikkeen kanssa.

VINKKI: Katso myös perinteiset Ylioppilaat!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.