• Kun valmistat ruokaa uunissa yhdelle, kannattaa tehdä useampi annos kerralla.
  • Tässä syntyy 4 eri pääruokaa viikon eri päiville.
  • Valitse ainakin 4-5 dl:n kokoisia uunin kestäviä annosvuokia, esim. Arabian, Teema- tai Primavera-kipot (puurokulhot) sopivat hyvin.
  • Nesteitä ja mausteita vaihtelemalla saat vaihtelua ruokiisi.
  • Annosvuokaruuat säilyvät jääkaapissa 2-3 päivää tai pakastimessa pidempään, lämmitys mikrossa.

Ainekset 4 x yhden hengen pääruoka-annos annosta

Yhteiset aineet 4 annosvuokaan jaettavaksi:
1
rkl
rypsiöljyä
pieni
nippu
sipuleita varsineen tai purjosipulia (2 dl silppua)
1
iso suippopaprika (2 dl silppua)
1
tl
suolaa
4 eri pääruoka-annosta:
Kinkku:
100
g
kinkkuleikettä (n. 1 dl kuutioita)
2-3
rkl
mustapippurituorejuustoa
1
rkl
tuoretta oreganosilppua (tai ½ tl kuivattua maustetta)
Kana:
100
g
maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1
tl
vahvaa currytahnaa
1
rkl
tuoretta salviasilppua (tai ½ tl kuivattua maustetta)
Kala:
100
g
maustamattomia lohifileesuikaleita
1
rkl
chilikastiketta
1
rkl
tuoretta timjamisilppua (tai ½ tl kuivattua maustetta)
Kasvis:
100
g
vihreää tai valkoista parsaa (2-3 vartta) tai parsakaalia (n. 1 dl pieninä paloina)
2-3
rkl
piparjuurituorejuustoa
2
rkl
tuoretta basilikasilppua (tai 1 tl kuivattua maustetta)
Lisäksi jokaiseen annokseen:
2-2½
dl
vettä (osassa voi olla kookosmaitoa)

Ohje

  1. Voitele 4 uunin kestävää annosvuokaa (4-5 dl) öljyllä. Mittaa jokaiseen vuokaan ½ dl raakoja suurimoita ja silppua päälle sipulia ja paprikaa, mausta suolalla.
  2. Tee jokaisesta annoksesta tämän jälkeen erilainen: laita yhteen kinkkuleikettä, yhteen broilerinfileesuikaleita, yhteen lohifileesuikaleita ja yhteen parsaa tai parsakaalia. Mausta jokainen annos omilla mausteilla mieleiseksi.
  3. Mittaa jokaisen annoksen päälle 1½ dl nestettä, joka voi olla vettä tai vaikkapa kookosmaitoa, joka sopii hyvin esim. kanan tai lohen maun kanssa.
  4. Laita annokset uuniritilälle 200-asteisen uunin alimmalle tasolle. Kun ne ovat paistuneet n. 25 minuuttia, sekoita annoksia haarukalla ja lisää nestettä ½-1 dl /annos. Jatka paistamista kunnes annokset saavat kauniin värin, yhteensä kypsennysaika on n. 45 minuuttia.
  5. Nauti kana-annos heti raikkaan salaatin kanssa.
  6. Jäähdytä muut nopeasti ja laita jääkaappiin.
  7. Lämmitä ruuaksi seuraavana päivänä lohiannos, sitä seuraavana päivänä parsa-annos ja viimeisenä kinkkuannos. Toki voit myös pakastaa osan ja syödä ruoat silloin kun haluat.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.