Tässä resepti edellisen päivän lisukeriisin jämien hyödyntämiseen. Annoksen juju ja hallitseva maku on kiinalainen viisimauste. Mausteneilikan, tähtianiksen, kanelin, pippurin, inkiväärin ja fenkolin sekoitus on vaarallisen viettelevä, ja sen kanssa sortuu helposti ylilyönteihin. Pieni ripaus on riittävästi isommankin vaikutuksen aikaansaamiseksi.
Kuori bataatti ja leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
Lämmitä öljy pannulla tai wokissa, lisää bataatit ja tilkka vettä. Paista jatkuvasti sekoittaen, kunnes palat alkavat pehmentyä ja ruskistua kyljiltään, 6-8 minuuttia.
Lisää pannulle sipulit ja porkkanat. Jatka paistamista jatkuvasti sekoittaen muutama minuutti. Älä ruskista. Mausta viismausteella ja lisää mukaan valkosipuli. Pyöräytä sekaisin ja nosta pois liedeltä.
Kaavi kasvikset pois pannulta.
Yhdistä pienessä astiassa soija, etikka ja chilikastike.
Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Laita riisi pannulle ja paista jatkuvasti sekoittaen kunnes riisi alkaa lämmetä kauttaaltaan, 3-5 minuuttia.
Pirskottele riisin päälle soija-etikka-chilikastike ja jatka paistamista jatkuvasti sekoittaen pari minuuttia. Taittele lopuksi sekaan paistetut kasvikset ja nauti heti.
Kommentteja ja keskustelua