Haettu sivustolta 21.11.2024
Ainekset 1 iso kulho (bowl) tai 2 pienempää välipala-annosta annosta
Lusikoitava smoothie:
½
(pakastettu) banaani
100
g
päärynää, avokadoa, raparperia tai vihreää omenaa (n. 1 dl)
50
g
kurkkua (n. 1 dl)
50
g
salaattia
1½
dl
jogurttia
1
rkl
hunajaa
⅓
tl
jauhettua inkivääriä (tai pala tuoretta) tai vaniljasokeria
2
rkl
tuoretta minttua
Pinnalle:
½
päärynää tms.
kurkkua
tuoretta minttua
Ohje
-
Kuori ja pakasta banaani ajoissa, tee se edellisenä päivänä, mutta viimeistään tuntia ennen valmistusta.
-
Mittaa aineet ja ota blenderi esille.
-
Laita blenderiin ensin jäinen, hetken sulanut, ½ kohmeinen banaani, kuoritun päärynän lohkoja ja kurkkua lohkoina.
-
Lisää joukkoon salaattia, jogurttia ja tattarihiutaleita.
-
Mausta hunajalla, inkiväärillä ja tuoreella mintulla.
-
Surrauta tasaiseksi. Käytä apuna puulastaa: ota virta pois ja painele seosta kohti blenderin terää.
-
Kaada smoothie kulhoon tai puurolautaselle. Koristele smoothien aineksilla kauniisti.
-
Nauti heti tai säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.
Vinkki: Saat 2 x 2 dl annosta juotavaa smoothieta, kun lisäät 1 dl:n maitoa tai jogurttia joukkoon.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua