Leivo lasten tai lastenlasten kanssa maistuvia keksejä pieniksi välipalaherkuiksi.

Kekseihin voi lisätä rusinoita tai pieniä kuivattuja hedelmäpaloja tai kuivattuja marjoja makua antamaan.

Ainekset 30-40 annosta

125
g
sulatettua voita tai margariinia
dl
sokeria
(1
dl
rusinoita)
1
tl
soodaa
1
dl
kermaa

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ohueksi kerrokseksi.

  2. Paista 200-asteisessa uunissa 5-8 min. Ota lämpimästä keksilevystä (muutaman minuutin päästä uunista ottamisesta) teräväreunaisella piparimuotilla perhosia, nalleja tai muita vekkuleita kuvioita. Jos haluat päästä helpommalla, leikkaa levy n. 6 x 6 cm kokoisiksi neliöiksi.

VINKKI: Voit tehdä keksit myös perinteisesti, eli ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele tasaisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.