Tässä helppo raparperiherkku itse tehdyllä pehmeällä taikinalla. Piirakan kesäinen maku ja tuoksu ovat parhaimmillaan lämpimänä. Tarjoa piirakan kanssa jäätelöä tai vaniljakastiketta.
1½ dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja ja 1½ dl Sämpyläjauhoseosta
1½
dl
pullomargariinia tai sulatettua margariinia
1
muna
¾
dl
maitoa, kaura-, soija- tai riisijuomaa tai mehua
1
tl
leivinjauhetta
1½
tl
vaniljasokeria
½-1
l
raparperia
3-4
rkl
manteli- tai pähkinärouhetta
Ohje
Voitele piirakkavuoka (halkaisija 25-27 cm) ja laita uuni lämpenemään 225-asteeseen.
Sekoita sokeri ja jauhot ja lisää joukkoon rasva. Sekoita sen verran että saat murumaisen seoksen ja ota siitä 1 ½ dl erikseen pinnalle ripoteltavaksi. Lisää lopputaikinaan muna, neste, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.
Kaada ja levitä vuokaan. Ripottele päälle pieneksi leikatut raparperipalat ja murusta pinnalle erikseen otettu taikina ja mantelirouhe.
Paista uunin keskiosassa 225-asteessa 25-30 minuuttia. Piirakan kesäinen maku ja tuoksu ovat parhaimmillaan lämpimänä. Tarjoa piirakan kanssa jäätelöä tai vaniljakastiketta.
Tämä on todella herkullinen ohje, joka toimii aina. Olen tarjonnut piirakkaa vauvan kastejuhlassa ja lähes kaikille kesävieraille tänä kesänä. Nyt pyöräytän taas pari juhannusjuhlille. Kiitos hyvästä ohjeesta, joka on nopeudessaan perheenäidin unelma!
Erittäin nopea ja helppo piirakkapohja, joka käy erilaisille täytteille. Olen käyttänyt ohjetta siitä lähtien, kun sen ensimmäisen kerran kolmosen aamutv:ssä kuulin.Myös tyttäreni ovat siirtäneet omiin leivontaohjeisiin. Kiitos!