Tässä helppo raparperiherkku itse tehdyllä pehmeällä taikinalla. Piirakan kesäinen maku ja tuoksu ovat parhaimmillaan lämpimänä. Tarjoa piirakan kanssa jäätelöä tai vaniljakastiketta.

Ainekset 8-10:lle annosta

dl
sokeria
1½ dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja ja 1½ dl Sämpyläjauhoseosta
dl
pullomargariinia tai sulatettua margariinia
1
muna
¾
dl
maitoa, kaura-, soija- tai riisijuomaa tai mehua
1
tl
leivinjauhetta
tl
vaniljasokeria
½-1
l
raparperia
3-4
rkl
manteli- tai pähkinärouhetta

Ohje

  1. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 25-27 cm) ja laita uuni lämpenemään 225-asteeseen.
  2. Sekoita sokeri ja jauhot ja lisää joukkoon rasva. Sekoita sen verran että saat murumaisen seoksen ja ota siitä 1 ½ dl erikseen pinnalle ripoteltavaksi. Lisää lopputaikinaan muna, neste, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada ja levitä vuokaan. Ripottele päälle pieneksi leikatut raparperipalat ja murusta pinnalle erikseen otettu taikina ja mantelirouhe.
  4. Paista uunin keskiosassa 225-asteessa 25-30 minuuttia. Piirakan kesäinen maku ja tuoksu ovat parhaimmillaan lämpimänä. Tarjoa piirakan kanssa jäätelöä tai vaniljakastiketta.
Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.