Ainekset 6-8 annosta

Täyte:
250
g
broilerifileetä
tl
broilerimaustesekoitusta
2
rkl
öljyä
1
ps
pakastekasviksia (50 g) (esim. wok-vihanneksia)
150
g
vahvan makuista juustoraastetta
Liemi:
1
dl
kermaa
1
dl
maitoa
3
kananmunaa
1
tl
currya
¾
tl
suolaa
¾
tl
karkeaksi rouhittua mustapippuria
Viimeistelyyn:
100
g
kirsikkatomaatteja
½
ruukku
tuoreyrttiä esim. basilikaa
2
rkl
oliiviöljyä
suolaa, rouhittua mustapippuria

Ohje

  1. Siirrä piirakkataikina vuokaan, ø 29–30 cm, sulamaan.

  2. Paloittele broilerifileet ja mausta ne. Kuumenna puolet öljystä pannussa ja ruskista broileripalat, siirrä lautaselle odottamaan. Kuumenna loput öljystä pannussa, kumoa jäiset kasvikset pannuun ja kuullota niitä niin kauan kunnes kaikki pannuun tullut neste on haihtunut pois. Jäähdytä haaleaksi.

  3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Painele sulanut piirakkataikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunaan, pistele taikina haarukalla. Rutista alumiinifoliosta tuki taikinareunaa kiertämään ja esipaista pohjaa noin 10 minuuttia. Alenna uunin lämpötila 190 asteeseen. 

  4. Poista foliotuki. Levitä broileripalat, kasvikset ja puolet juustoraasteesta esipaistetun pohjan päälle. Sekoita liemen aineet ja kaada se täytteen päälle vuokaan, ripottele loput juustoraasteesta pinnalle. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

  5. Viipaloi tai halkaise pestyt kirsikkatomaatit, silppua yrtti joukkoon. Mausta oliiviöljyllä, suolalla sekä pippurilla ja levitä lämpimän piiraan päälle.

  6. Tarjoa kahvin tai teen kanssa tai iltapalana. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.