Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen (jos käytät kuivahiivaa, veden tulee olla 42-asteista). Sekoita joukkoon suola ja siirappi. Lisää jauhoja desilitra kerrallaan ja ala vaivaamaan, kun taikina paksunee. Kun olet lisännyt noin 10 desilitraa jauhoja, lorauta öljy sekaan ja jatka vaivaamista.
Lisää jauhoja vähän kerrallaan niin kauan, että taikina on kimmoisan pehmeää, mutta käsistä irtoavaa. Anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla, kunnes taikina on kaksinkertainen.
Levitä noussut taikina jauhotetulle alustalle, vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja leikkaa se sopiviin paloihin. Pyöritä paloista pyöreitä sämpylöitä ja asettele pellille leivinpaperin päälle.
Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen. Anna sämpylöiden vielä nousta, kunnes uuni on tarpeeksi kuuma. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia, kunnes pinta ja pohja ovat saaneet väriä.
Kommentteja ja keskustelua