Haettu sivustolta 23.11.2024
Vappua odotellessa ja toki vappuna maistuvat itse tehdyt hampurilaiset.
Leivo hampurilaissämpylät itse ja tee väliin mainiot ananas-hampurilaispihvit, joihin on käytetty kauralesettä, tai klassiset jauhelihapihvit.
Ainekset 10 kpl annosta
Hampurilaissämpylät:
3
dl
vettä tai maitoa
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
rkl
sokeria tai hunajaa
1
rkl
öljyä
Pinnalle:
n.1
dl
vettä tai maitoa
(½
dl
GoGreen seesaminsiemeniä)
Mainiot Ananas Hampurilaispihvit:
1
dl
Myllyn Paras Kauraleseitä
1
ps
sipulikeittoaineksia
1
tlk
ananasmurskaa (pieni, n. 225 g)
2
dl
kevytkermaviiliä tai soijajogurttia
1
muna
½
kg
kevytjauhelihaa, broilerinjauhelihaa tai jauhettua kalaa (alle 10 % rasvaa)
200
g
sipulia (esim. pakaste)
1
tl
chili- tai mustapippuria
Väliin:
runsaasti salaattia, ananasrenkaita, herkkukurkkua, yrttejä ja mieleistä hampurilaiskastiketta
Ohje
HAMPURILAISSÄMPYLÄT:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla ja leseillä käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).
- Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä 10 palasta. Pyörittele niistä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä. Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 min.
MAINIOT ANANAS HAMPURILAISPIHVIT:
- Sekoita kulhossa kauralese, sipulikeittoainekset, ananasmurska ja kevyt kermaviili tmv. Anna turvota hetki. Lisää muna ja jauhettu vähärasvainen liha, kana tai kala. Lisää mieleiset maustavat aineet. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöreitä pihvejä leivinpaperille uunipellille.
- Kypsennä pihvit 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. Kokoa hampurilaiset laittamalla pihvien lisäksi väliin runsaasti salaattia, ananasrengas, herkkukurkkua, yrttejä jne. sekä mieleistä kastiketta.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua