Kesän ensimmäisistä mustikoista valmistetaan tietenkin mustikkapiirakkaa. Tämän piirakan pohja on pehmeä ja kuohkea ja sen kruunaa pinnalle levitetty itse valmistettu vaniljakiisseli. Kokeile!

Ainekset uunipellillinen annosta

4
kananmunaa
3
dl
sokeria
dl
Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja
3-4
valkosipulinkynttä
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
kardemummaa
100
g
sulatettua voita tai margariinia
1
dl
maitoa tai kermaa
Pinnalle:
300
g
mustikoita
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Vaniljakiisseli:
3
dl
maitoa
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
perunajauhoja
Koristeluun:
mustikoita tai pensasmustikoita

Ohje

  1. Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon.
  3. Lisää sulatettu voi tai margariini ja maito tai kerma ja kääntele taikinan joukkoon.
  4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  5. Ripottele pinnalle mustikat.
  6. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
  7. Valmista piirakkapohjan paistuessa vaniljakiisseli.
  8. Mittaa maito kattilaan ja sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot.
  9. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna pulpahtaa, älä keitä.
  10.  Levitä kiisseli piirakkapohjan päälle.
  11.  Ripottele pinnalle mustikoita tai pensasmustikoita koristeeksi.
  12.  Tarjoa jäähtyneenä!

 

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.