Haettu sivustolta 22.11.2024
Kesän ensimmäisistä mustikoista valmistetaan tietenkin mustikkapiirakkaa. Tämän piirakan pohja on pehmeä ja kuohkea ja sen kruunaa pinnalle levitetty itse valmistettu vaniljakiisseli. Kokeile!
Ainekset uunipellillinen annosta
4
kananmunaa
3
dl
sokeria
4½
dl
Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja
3-4
valkosipulinkynttä
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
kardemummaa
100
g
sulatettua voita tai margariinia
1
dl
maitoa tai kermaa
Pinnalle:
300
g
mustikoita
1½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Vaniljakiisseli:
3
dl
maitoa
1½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
perunajauhoja
Koristeluun:
mustikoita tai pensasmustikoita
Ohje
- Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon.
- Lisää sulatettu voi tai margariini ja maito tai kerma ja kääntele taikinan joukkoon.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Ripottele pinnalle mustikat.
- Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
- Valmista piirakkapohjan paistuessa vaniljakiisseli.
- Mittaa maito kattilaan ja sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot.
- Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna pulpahtaa, älä keitä.
- Levitä kiisseli piirakkapohjan päälle.
- Ripottele pinnalle mustikoita tai pensasmustikoita koristeeksi.
- Tarjoa jäähtyneenä!
Resepti:
Hellapoliisi
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua