Vadelmakierreviineri saa hienostuneen säväyksen ruusuhillosta. Rouskuvaa suutuntumaa tuo paahdettu valkosuklaa.

Ainekset 15 kpl annosta

100
g
valkosuklaata
100
g
ruusu-vadelmahilloa
tai vadelmahilloa
tai 1
tl
ruusuvettä
200
g
Valio vaniljakreemiä
Lisäksi:
1
kananmuna voiteluun
Sokeri-vesikuorrutus:
1
dl
tomusokeria
4
tl
vettä

Ohje

  1. Levitä taikinalevyt työlaudalle ja anna sulaa noin 15-20 minuuttia. Varaa muffinssivuoka tai vastaavat halkaisijaltaan 4-5 cm:n paistovuoat.
  2. Rouhi valkosuklaa herneen kokoisiksi paloiksi. Kauli taikinalevy noin 25 cm:n pituuteen ja leikkaa pitkittäin kolmeen osaan, pitkiksi nauhoiksi. Levitä taikinalevyjen pinnalle ruusuhilloa, vaniljakreemi sekä ripottele lopuksi pinnalle rouhittu valkosuklaa.
  3. Kääri taikinanauhat löysälle rullalle ja nosta muffinssivuokaan. Kohota huoneenlämmössä noin 30-40 minuuttia.
  4. Voitele pinta kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita tomusokeri veden kanssa sakeaksi kuorrutteeksi ja pursota viinerien pinnalle.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.