Leivo pakasteena myytävään taikinaan valkosuklaatäytteellä ja vadelmilla piirakka. Anna piirakan vetäytyä hetken aikaa uunista ottamisen jälkeen. Jos käytät pakastemarjoja, lisää ne jäisinä piirakkaan. Valkosuklaarahkan tilalla voi käyttää 1 tlk rahkaa ja n. 50 g sulatettua valkosuklaata.
Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-30 cm, noin 8 annosta
Ota taikina sulamaan. Sekoita taikinaan kaakaojauhe ja rouhittu suklaa. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla.
Levitä taikina pyöreän, noin 25-30 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita rahka, kerma, valkosuklaarouhe ja muna keskenään ja levitä seos pohjalle. Levitä päälle marjat.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20-30 minuuttia. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Kommentteja ja keskustelua