Leivo pakasteena myytävään taikinaan valkosuklaatäytteellä ja vadelmilla piirakka. Anna piirakan vetäytyä hetken aikaa uunista ottamisen jälkeen. Jos käytät pakastemarjoja, lisää ne jäisinä piirakkaan. Valkosuklaarahkan tilalla voi käyttää 1 tlk rahkaa ja n. 50 g sulatettua valkosuklaata.

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-30 cm, noin 8 annosta

2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
100
g
tummaa suklaata rouheena
Täyte:
1
tlk
valkosuklaarahkaa (200 g)
1
dl
ruokakermaa
1
dl
valkosuklaata rouhittuna
1
muna
4
dl
vadelmia

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan. Sekoita taikinaan kaakaojauhe ja rouhittu suklaa. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla.

  2. Levitä taikina pyöreän, noin 25-30 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita rahka, kerma, valkosuklaarouhe ja muna keskenään ja levitä seos pohjalle. Levitä päälle marjat.

  3. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20-30 minuuttia. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.