Tässä vadelma-valkosuklaa täytekakussa yhdistyvät ihanasti vadelman ja valkosuklaan maut. Päällä olevat tuoreet marjat tuovat raikkautta valkosuklaakermavaahdon rinnalle. Valkosuklaa ja marjat ovat suosittu yhdistelmä, ja tähän vadelma-valkosuklaa täytekakkuun voi käyttää myös mansikoita tai mustikoita, jotka sopivat erinomaisesti valkosuklaan kaveriksi.

Kakkupohja on värjätty elintarvikevärillä, jolla saa helposti väriä sekä kakkupohjaan että koristeisiin. Halutessaan elintarvikevärin voi jättää pois ja nauttia vadelma-valkosuklaa täytekakku luonnollisessa muodossaan.

Nauti tästä herkullisesta vadelma-valkosuklaa täytekakusta, joka on täydellinen valinta juhlapöytään tai erityisiin tilaisuuksiin!

Ainekset 8-10 annosta

Pohja
3
kananmunaa
dl
sokeria
4
rkl
maissitärkkelystä
(pinkkiä elintarvikeväriä)
Täyte
4
dl
vispikermaa
150
g
valkosuklaata
200
g
vadelmamarmeladia
Kostutus
1
dl
maitoa
2
tl
vaniljasokeria
Koristeluun
250
g
tuoreita vadelmia
paahdettuja kookoslastuja

Ohje

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. 
  2. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja maissitärkkelys. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita samalla joukkoon halutessasi pinkkiä elintarvikeväriä. Sekoita varovasti tasaiseksi ja kaada öljyttyyn noin 22 cm kakkuvuokaan.
  3. Paista kakkupohjaa uunissa 160-170 asteessa noin 25 minuutin ajan, kunnes kakkupohja on kypsä. Kumoa valmis kakkupohja leivinliinan päälle heti paiston jälkeen ja anna jäähtyä ennen täyttämistä.
  4. Valmista täyte jo hyvissä ajoin. Kuumenna kattilassa 1 dl vispikermaa ja pilko kuuman kerman joukkoon valkosuklaa. Ota kattila pois liedeltä ja sekoittele niin, että suklaa sulaa. Lisää lopuksi loput vispikermat ja kaada seos kulhoon. Nosta kulho jääkaappiin vähintään tunnin ajaksi.
  5. Vatkaa jäähtynyt valkosuklaakerma vaahdoksi. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Sekoita maito ja vaniljasokeri keskenään.
  6. Laita irtopohjavuoan reunus tai kakkureunus tarjoiluastialle ja täytä kakku siihen. Laita ensimmäinen kakkupohjakerros reunuksen sisään ja kostuta vaniljamaidolla. Levitä päälle kerros vadelmamarmeladia sekä noin puolet valkosuklaakermasta. Levitä toisen kerroksen leikkuupinnalle myös marmeladia ja nosta kakkupohjakerros täytteen päälle.  Kostuta kakkupohja vielä päältä ja anna kakun olla jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan ennen koristelua.
  7. Poista  reunus kakun ympäriltä ja levitä vielä loput valkosuklaakermat veitsellä tai pursottamalla kakun reunoille. Koriste tuoreilla vadelmilla ja kookoslastuilla.

VINKKI! Kakkupohjan kypsyyttä voit kokeilla cocktailtikulla. Paina tikku kakkupohjan keskelle ja nosta pois. Jos tikkuun ei tartu märkää taikinaa, niin kakkupohja on kypsä. Jos tikkuun tarttuu vielä märkää taikinaa, niin  jatka paistamista viiden minuutin jaksoissa, kunnes kakkupohja on kypsä.

VINKKI! Leivoin kakun sydämenmuotoon, mutta ihan hyvin kakun voi valmistaa myös pyöreään vuokaan. Jos paistat kakkupohjan pienessä vuoassa, voit leikata kakkupohjan kolmeen osaan. Jos teet hieman suuremmassa vuoassa, niin silloin yksi täytekerros riittää kuten kuvassa.

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.