Uuniomenat ovat perinteinen syksyn herkku, joka on monille tuttu jo lapsuudesta. Kun omenoiden oma sokeri kypsyy uunin lämmössä, on lopputuloksena suussasulavan makea ja ihanan pehmeä jälkiruoka. 

Uuniomenat ovat paitsi maukas, myös helppo herkku, joka on kätevä valmistaa yhdessä esimerkiksi lasten kanssa. Kokeile ja ihastu klassikkojälkiruokaan!

Ainekset 6 annosta

6
hapokasta omenaa
Täyte:
50
g
sulatettua voita
1
rkl
siirappia
½
tl
kanelia
½
tl
vaniljasokeria
Pinnalle:
2
rkl
siirappia

Ohje

  1. Pese omenat ja poista siemenkodat. Aseta omenat pystyasennossa uunivuokaan vieri viereen. 
  2. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja täytä omenoiden keskustat täytteellä. Valuta lopuksi omenoiden päälle siirappia.
  3. Paista omenoita 175-asteisessa uunissa 30-45 minuuttia kypsiksi ja kauniin värisiksi. 
  4. Tarjoa uuniomenoiden kanssa vaniljakastiketta tai -jäätelöä. 
Resepti:
Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.