Ainekset 4-5:lle annosta

600-700
g
filee tai pala kirjolohta tai lohta
tl
suolaa
valko- tai mustapippuria myllystä
½-1
kesäkurpitsa
4
sipulia
rypsiöljyä
Lisäkeriisi:
8
dl
vettä
½
tl
suolaa
½
kurkku
1
tlk
tuorejuustoa (200 g)
1
tl
currya

Ohje

  1. Nosta kala leivinpaperin päälle uunipannulle ja mausta. Leikkaa kesäkurpitsa ja sipuli alle puolen sentin viipaleiksi ja levitä ne kalan viereen. pirskota päälle vähän öljyä ja mausta. Kypsennä uunin keskiosassa 180 asteessa 25-30 minuuttia kalan paksuudesta riippuen.

  2. Tarjoa currylla maustetun basmatiriisin kera. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta kurkku riisin kiehuessa. Kun riisin on kypsä, lisää heti joukkoon raastettu kurkku, tuorejuusto ja curry. Sekoita ja anna kuumentua. Kurkku saa jäädä rapeaksi.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.