• Voit valmistaa makaronilaatikon silikonisiin, keraamisiin tai muihin uuninkestäviin annosvuokiin.
  • Tumma Makaroni tuo kuitua ruokaan. Jauhelihan tilalla voit käyttää savukalaa.
  • Katso video ohjeen alta, kuinka Makaronilaatikko Annosvuoissa valmistettiin Terveysmessuilla 2011 Oivallusten Keittiössä.

Ainekset 8 annosvuokaa annosta

400
g
vähärasvaista jauhelihaa
1
iso sipuli
100
g
herkkukurkkua kuutioina
1-2
tl
suolaa
1
tl
currya
½
tl
valkopippuria
1
tl
paprikajauhetta
3
kananmunaa
7
dl
rasvatonta maitoa tai lihalientä

Ohje

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha ja sipuli, lisää herkkukurkkukuutiot. Mausta seos ja sekoita se keitettyjen makaronien kanssa.

  2. Jaa seos uunin kestäviin annosvuokiin (voitele tarvittaessa). Sekoita kananmunat ja maito (tai lihaliemi) ja kaada vuokiin. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 45 min - 1 tunti vuokien koosta, materiaalista ja paksuudesta riippuen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.