• Tällä kertaa makaronilaatikko onkin tehty Täysjyvä Fusillista eli tummasta kierremakaronista.
  • Aina ei tarvitse käyttää jauhelihaa, vaan esimerkiksi myös savulohi sopii hyvin makaronilaatikkoon.

Ainekset 4-6:lle annosta

n.300
g
savulohta tai muuta savukalaa suikaleina
2
punasipulia
1-2
tl
suolaa
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
timjamia
1
tl
sitruunapippuria
3
munaa
8
dl
maitoa tai kalalientä
100
g
sipuli-, lohi- tai tillituorejuustoa
½
dl
tuoretta tillisilppua

Ohje

  1. Keitä makaronit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuullota pannulla silputtu punasipuli. Kaada isohkoon voideltuun vuokaan keitetyt makaronit, savulohisuikaleet, paistettu sipulisilppu ja mausteet.

  2. Sekoita munat ja maito (tai kalaliemi) sekä tuorejuusto ja kaada vuokaan. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 1 tunti. Laktoosittoman ja maidottoman makaronilaatikon saat käyttämällä kalalientä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.