Ainekset 1 piirakkavuoka, halkaisija n. 26-28 cm annosta

Piirakkataikina:
½
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
150
g
margariinia tai voita
1
muna
Vuoan voiteluun:
1
rkl
margariinia tai voita
Täyte:
2
dl
kermaviiliä
100
g
(yrtti)tuorejuustoa
2
munaa
½
dl
hienonnettua tilliä
1
tl
sitruunapippuria
tl
jauhettua valkopippuria
½
tl
suolaa
2
dl
juustoraastetta
150-200
g
tonnikalaa

Ohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita erikoisvehnäjauhot ja ohra- tai grahamjauhot kulhossa puuhaarukalla.
  3. Sekoita sokeri ja suola joukkoon.
  4. Lisää leivinjauhe, sekoita jauhoihin.
  5. Lisää pehmeä rasva pieniksi paloiksi pilkottuna kuivien aineiden joukkoon.
  6. Sekoita taikina käsillä murumaiseksi seokseksi.
  7. Lisää muna nopeasti sekoittaen joukkoon.
  8. Voitele piirakkavuoka huolellisesti, sekä pohja että reunat rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla, ravistele ylimääräinen korppujauho pois.
  9. Taputtele itse tehty taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille öljytyin käsin.
  10. Tee täyte: sekoita kermaviili, tuorejuusto, munat, hienonnettu tilli, sitruunapippuri, jauhettu valkopippuri, sitruunapippuri, suola ja juustoraaste.
  11. Levitä piirakkapohjalle ensin valutettu tonnikala.
  12. Kaada päälle sekoitettu täyteseos.
  13. Paista tonnikalapiirakka 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 35 minuuttia kauniin väriseksi.

Vinkki: Voit käyttää myös valmista Myllyn Paras Ruokapiirakkataikinaa (1 pkt) tai Pyöreää Piirakkataikinaa, Suolainen (1 pkt) tonnikalapiirakan pohjana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.