Tämä pizzapiirakka on suolainen jauheliha-tonnikalapiirakka, joka maistuu pizzalle. 

Pohjaan käytettävässä pizzajauhoseoksessa on jo mukana suolaa, joten sitä ei tarvitse lisätä.

Pizzapiirakka on nopea tehdä, koska siihen käytetään leivinjauhetta ("pikapizza").

Täytteenä tässä on yhdistettynä jauheliha ja tonnikala sekä ananasta, lisäksi voi käyttää kasviksia.

Ainekset pyöreä pizza, halkaisija n. 30 cm annosta

Pohja:
1
rkl
leivinjauhetta
100
g
margariinia
1
dl
maitoa
Leivitykseen:
Täyte:
400
g
paistettua ja maustettua jauhelihaa
(n.3
valkosipulinkynttä)
2
rkl
oreganoa
1
rkl
basilikaa
1
tl
mustapippuria
1
tlk
tonnikalaa (140/185 g)
1
tlk
valutettua ananasmurskaa (120/200 g)
2-3
dl
juustoraastetta

Ohje

  1. Valmista pohja sekoittamalla kuivat aineet keskenään, nypi niiden sekaan margariini ja sekoita lopuksi maito nopeasti joukkoon.
  2. Voitele piirakkavuoka, ripottele siihen leseitä. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä piiraalle paistettu ja maustettu jauheliha, tonnikala, ananasmurska ja juustoraaste.
  3. Paista kypsäksi 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Katso myös herkullinen jauhelihapiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita meheviä lihapiirakkareseptejä.

VINKKI: Saat vaihtelua pizzaan korvaamalla jauhelihan kinkulla, savulohella, katkaravuilla tai kasviksilla. Ananaksen voi korvata paprikalla, sienillä, parsalla tai maissilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.