Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen noin 1½ litran leipävuoka, johon kokoat tiramisun.
Sulata taikinalevy, jaa se kahteen osaan ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Painele ja muotoile molemmat levyt vuoan pohjan kokoisiksi. Paista levyt 225-asteisen uunin keskitasolla 15–18 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
Valmista kahvi ja terästä halutessasi liköörillä makusi mukaan. Pehmennä jäätelö. Nosta vuoan pohjalle toinen kauramurotaikinalevyistä. Kostuta levy kunnolla kahvilla. Levitä puolet pehmenneestä vaniljajäätelöstä kauramurotaikinalevyn päälle. Aseta pinnalle toinen levy ja kostuta myös se hyvin kahvilla. Asettele päälle puolet vadelmista.
Levitä päälle loput jäätelöstä ja asettele pinnalle loput vadelmat. Peitä huolella ja jäädytä pakastimessa vähintään 4 tunnin ajan tai mieluiten yön yli. Kumoa jäätelökakku tarjolle ja anna pehmetä puolisen tuntia ennen tarjoamista.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia