• Savulohisuikaleet yhdessä maistuvan, kauniin ja kuitupitoisen Keltainen Sydän Makaronin kanssa tekevät arkiruoastakin vähällä vaivalla herkullisen.
  • Käyttämällä kevytkermaa ja kevyttä juustoraastetta saat ruoasta kevyemmän.
  • Tätä ruokaa syntyy iso uunivuoallinen, säästä loput evääksi töihin tai lapsille (mikrossa) lämmitettäväksi koulun jälkeen.

Ainekset uunivuoallinen annosta

1
sipuli pieninä kuutioina (tai 100 g pakastesipulikuutioita)
3-5
valkosipulinkynttä hienonnettuna
300
g
savulohta suikaleina
200
g
katkarapuja
½-1
tl
chilijauhetta (tai pala palkoa hienonnettuna)
Kuorrutuskastike:
4
dl
maitoa
2
dl
ruokakermaa (5 %)
½
tl
mineraalisuolaa
1
dl
kevytjuustoraastetta (esim. polar tai emmental)
1
tl
mustapippuria
Pinnalle:
kevyt juustoraastetta

Ohje

  1. Keitä Keltainen Sydän Makaronit pakkauksen keitto-ohjeen mukaan, valuta lävikössä ja kaada voideltuun isoon laakeaan uunivuokaan (esim. lasagnevuokaan). Lisää sekaan sipulit, savukalasuikaleet, katkaravut sekä chili.

  2. Sekoita kastiketta varten pinnoitetussa kattilassa vehnäjauho kylmään maitoon, ja kiehauta hyvin koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen saostua, lisää muut kastikkeen aineet ja anna vain kuumentua.

  3. Kaada kastike vuokaan makaroni-kalaseoksen päälle ja painele kastiketta vielä seokseen sekaan. Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta ja kuorruta paistosta 225-asteisen uunin keski-ylätasolla 20-30 minuuttia, kunnes paistos saa kauniin värin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.