Helppo ja herkullinen pastan lisäke. Valitse lempiyrtit pestoon.

Kauralese on terveellisempi ja paljon halvempi vaihtoehto kuin pinjansiemenet.

Keltainen Sydän Makaroni on tummaa ja runsaskuituista, kotimaista pastaa.

Taina Risto, Hanna Sumari ja Arja Savela valmistivat Sydän Makaroneja yrtti-kaurapestolla Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012.

Ainekset noin 4:lle annosta

Pasta:
Yrtti-kaurapesto:
1
timjamiruukku
1
basilikaruukku
1
mintturuukku
4-8
pilkottua valkosipulinkynttä
2-3
dl
camelina- tai rypsiöljyä
dl
parmesaanijuustoraastetta
½
tl
suolaa
1-2
rkl
sitruunamehua

Ohje

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan kiehuvassa vedessä. Laita korkeaan kannuun kaikki peston ohjeen aineet ja soseuta ne keskenään tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Myös monitoimikoneella voi tehdä saman.
  2. Öljyn määrä riippuu yrttien määrästä ja kosteudesta. Mikäli lopputulos on liian paksua, lisää öljyä.
  3. Tarjoile juuri keitettyjen Keltainen Sydän Makaronien kanssa. Hyvää sellaisenaan tai lisäksi mukana voi olla vaikkapa broileria tai kalaa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.