Sienistä tulee harvemmin valmistettua keittoja, mutta sienten mausta pitävien kannattaa muistaa myös keitot.
Lisäämällä sienikeittoon enemmän riisiä, saa keitosta ruokaisamman pataruuan.
Sieniä ja tuorejuustoja vaihtelemalla keiton luonne muuttuu.
Ainekset 4-6 annosta
2-3
rkl
voita tai margariinia
1½
l
suppilovahveroita (n. 3 dl ryöpättynä tai n. 50 g kuivattuna)
100
g
purjosipulia suikaleina
1
dl
pitkäriisiä
4
dl
maitoa tai kookosmaitoa
4
dl
vettä
1-2
rkl
sieni-riistafondia (tai 2 kpl sieni- tai kasvisliemikuutiota)
(2
tl
jeeraa (juustokuminaa))
1
rs
kantarellituorejuustoa (100 g)
1
tl
maustekirveliä tai ½ dl tuoretta kirveliyrttiä
1
rucolanippu
Ohje
Kuullota (eli paista kevyesti) teflon-kattilassa öljyssä suppilovahverot ja purjorenkaat. Lisää riisi ja nesteet sekä fondi. Anna kiehahtaa ja kypsyä sen jälkeen 20 min.
Lisää lopuksi tuorejuusto ja hienoksi leikattua kirveliä sekä rucolanlehtiä. Tarkista sopiva maku.
Tein keiton tällä reseptillä. Sovelsin sen verran, että korvasin suppilovahverot isolla tölkillisellä siivutettuja herkkusieniä. Keitto vei kielen mennessään! Niin helppoa, niin valtavan herkullista.. Suosittelen kokeilemaan.