Keltainen Mummin kurpitsakeitto on maustettu Koskenlaskija-juustolla. Samettinen soppa lämmittää ihanasti viileällä säällä. Kurpitsakeittoa voi myös muunnella lisäämällä siihen yrttejä, kuivattuja sieniä tai vaikkapa leseitä.
Sekoita sose, maito ja kerma. Kuumenna kurpitsakeitto kattilassa ja murustele sekaan Koskenlaskija-juusto. Vatkaa sileäksi ja mausta suolalla.
Kurpitsakeitto on näinkin hyvää, mutta vaihteluksi voit lisätä 1-2 rkl kuivattuja, hienonnettuja suppilovahveroita, 1-2 rkl lipstikkaa tai muita mieluisia mausteita, yrttejä tai vaikka vihanneksia.
Käytä myös leseitä, niin saat keitosta tuhdimpaa. munan tai kaksikin voi vatkata loppuvaiheessa, jos keitto on liian löysää.
Kommentteja ja keskustelua