Haettu sivustolta 12.12.2024
Joulun 2024 makeansuolainen hittiresepti yllättää kuin joulupiparin ja homejuuston yhdistelmä aikanaan. Tänä jouluna piparit nimittäin täytetään lämminsavulohesta, ranskankermasta ja tuoreesta tillistä sekoitetulla tahnalla. Luit aivan oikein: tämän joulun piparinen hittiherkku on siis suolainen savulohi-piparikuppi.
Sulatusta vailla valmis Myllyn Paras Piparitaikina takaa, että näiden lohella täytettyjen joulupiparien leivonta on aina helppoa ja nopeaa. Ota resepti testiin, sillä näihin pipareihin rakastut taatusti.
Ainekset noin 16 annosta
180
g
lämminsavulohta
3
rkl
hienonnettua tuoretta tilliä
150
g
ranskankermaa
ripaus suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
Koristeluun esimerkiksi:
pieniä pipareita
tuoretta tilliä
savulohta ja/tai mätiä
Ohje
- Sulata piparitaikina paketin ohjeen mukaisesti.
- Kauli taikina ohueksi levyksi. Ota isolla piparimuotilla (noin 8 cm halkaisijaltaan) taikinasta haluamiasi kuvioita. Painele yli jääneet taikinat yhteen, kauli uudelleen levyksi ja leikkaa joko pari isoa piparia lisää tai pienempiä pipareita lohikuppien koristelua varten.
- Nosta piparit joko muffinipellin koloihin tai paperisiin tukeviin muffinivuokiin.
- Nosta piparit leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 °C asteessa noin 7 minuutin ajan. Piparikupit saavat paistua rapeiksi – ei kuitenkaan koviksi.
- Valmista täyte hienontamalla savulohi esimerkiksi veitsellä tai monitoimikoneessa.
- Laita savulohi kulhoon ja lisää joukkoon tilli sekä ranskankerma. Sekoita lusikalla ainekset sekaisin. Mausta savulohitäyte ripauksella suolaa ja jauhettua valkopippuria.
- Lusikoi täyte pursotuspussiin ja pursota jäähtyneisiin piparikuppeihin tai lusikoi täyte suoraan kuppeihin.
- Koristele annokset pienillä pipareilla, tillillä, savulohella ja/tai mädillä.
Resepti:
Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua