Joulupipari appelsiini-juustokakkutäytteellä on vähän kuin trendikäs Crumble Cookie, mutta parempi. Onko tässä joulun 2024 hittipipari? Nämä piparit leivotaan helposti ja nopeasti sulatusta vailla valmiista Myllyn Paras Piparitaikinasta ja kuorrutetaan juustokakkutäytteellä, jossa maistuu raikas appelsiini. Tuorejuustoa vaihtamalla saat myös tuunattua joulupipareita juuri oman makusi mukaan. Halutessasi voit myös lisätä täytteeseen hiukan inkivääriä!

Resepti jouluisiin appelsiini-juustokakkupipareihin on toteutettu osana Myllyn Paras jouluresepti -kisaa, jossa suunnittelimme yhdessä someseuraajiemme kanssa joulun 2024 hittireseptejä Myllyn Paras Piparitaikinasta. Idean tähän reseptiin keksi Janissa Piilinen.

Ainekset 8-10 annosta

200
g
appelsiinituorejuustoa
2
dl
vispikermaa
(tomusokeria)
Koristeluun:
appelsiinin kuorta raastettuna tai pieniä appelsiinin paloja

Ohje

  1. Sulata piparitaikina paketin ohjeen mukaisesti.
  2. Kauli taikina noin 1 cm paksuksi levyksi.
  3. Tee piparitaikinasta lasilla tai muotilla pyöreitä paksuja pipareita (noin 7 cm halkaisijaltaan). Painele yli jääneet taikinat yhteen, kauli uudelleen levyksi ja leikkaa taas lasilla tai muotilla lisää pipareita.
  4. Nosta piparit leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 °C asteessa noin 5–7 minuutin ajan niin, että piparit jäävät hieman pehmeiksi. Anna piparien jäähtyä.
  5. Valmista täyte vatkaamalla appelsiinituorejuusto, vispikerma ja halutessasi tomusokeri keskenään vaahdoksi.
  6. Lusikoi tai pursota appelsiinivaahto piparien päälle.
  7. Koristele piparit hyvin pestyn appelsiinin kuoresta raastetulla kuoriraasteella tai pienellä appelsiinin palalla.
Resepti:
Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.