Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Päällystä taikinareuna foliosuikaleilla niin, että reuna pysyy ylhäällä. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä kauniin kullan keltaiseksi, 10 min, ota foliot pois ja jatka paistamista 5-10 min. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Sekoita guacamoleen ranskankerma, mausta sitruunamehulla ja -pippurilla. Silppua rucola ja lisää se joukkoon. Levitä seos kypsälle pohjalle. Levitä päälle muut aineet kauniisti. Koristele punapippureilla ja basilikanlehdin.
Guacamole: Halkaise avokadot, poista kivet, koverra hedelmäliha sitruunamehun joukkoon korkeareunaiseen mittakannuun. Lisää seokseen sipulisilput ja mausta suolalla, pippurilla ja parilla tipalla tabascoa. Survo seos sauvasekoittimella tasaiseksi.
VINKKI: Voit käyttää piirakkaan myös aurinkokuivattua tomaattia pieneksi hakattuna.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Katso videovinkit
Voidaksesi katsoa videon, sinun pitää ensin hyväksyä kohdistamisevästeet. Siirry ja hyväksy "Kohdistamisevästeet".