Helpoksi leivonnan tekee valmis pyöreä piirakkataikina, joka vain painellaan vuoan pohjalle ja paistetaan ilman täytettä.

Käytä runsaasti täyteaineita, ne antavat mehevyyttä piirakalle.

Guacamole on helppo tehdä itsekin, ohje alimpana.

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Täyte:
300
g
guacamolea (ohje alla)
150
g
ranskankermaa
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
sitruunapippuria
70
g
rucolaa
3-4
tomaattia pieneksi hakattuna
100
g
kylmäsavulohta
50
g
isoja kapriksia
200
g
feta- tai vuohenjuustoa
1
rkl
punapippuria
tuoretta basilikaa
Guacamole:
2
isoa avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
1
keltasipuli silputtuna
2
valkosipulinkynttä silputtuna
1
tl
suolaa
tl
jauhettua valkopippuria
tabascoa

Ohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Päällystä taikinareuna foliosuikaleilla niin, että reuna pysyy ylhäällä. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä kauniin kullan keltaiseksi, 10 min, ota foliot pois ja jatka paistamista 5-10 min. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. 

  2. Sekoita guacamoleen ranskankerma, mausta sitruunamehulla ja -pippurilla. Silppua rucola ja lisää se joukkoon. Levitä seos kypsälle pohjalle. Levitä päälle muut aineet kauniisti. Koristele punapippureilla ja basilikanlehdin.

  3. Guacamole: Halkaise avokadot, poista kivet, koverra hedelmäliha sitruunamehun joukkoon korkeareunaiseen mittakannuun. Lisää seokseen sipulisilput ja mausta suolalla, pippurilla ja parilla tipalla tabascoa. Survo seos sauvasekoittimella tasaiseksi.

VINKKI: Voit käyttää piirakkaan myös aurinkokuivattua tomaattia pieneksi hakattuna. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.