Nyt lasten kanssa leipomaan isälle ja papalle helppoa suklaista keksikakkua.
Tämä on helppo suklaakakku valmistaa, koska munavaahtoa ei tarvitse tehdä.
Voit leipoa kakun myös ilman siihen lisättyä suklaarouhetta, sillä murotaikina maistuu itsessäänkin herkulliselta.
Käytä täytteeksi isän suosikkimarjoja ja -hedelmiä.
Ainekset noin 15-20:lle annosta
Suklaakeksipohjat:
2
annosta itse tehtyä murotaikinaa
4-5
tl
kaakaojauhetta tai 100 g rouhittua suklaata
Väliin:
n.4
dl
mansikkasurvosta + mansikoita
1
tlk
säilykepersikoita (iso) tlk + n. 1 dl lientä
2
dl
puolukkasurvosta + puolukoita
2-3
banaania
Täytteeksi ja päälle, valkosuklaarahka:
2
tlk
vähälaktoosista kermavalmistetta (Flora vispi 20 %) tai kermaa
200
g
valkosuklaata
2
tl
vaniljasokeria
2
tlk
maitorahkaa (500 g)
Koristeeksi:
mansikoita (ja säilykepersikoita)
(sitruunamelissan lehtiä)
Ohje
Valmista kaksinkertainen annos taikinaa ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä linkistä). Sekoita taikinan joukkoon kaakaojauhe ja/tai suklaarouhe. Jaa taikina neljään osaan. Kauli jokaisesta palasta yksi iso (ruokalautasen kokoinen tai soikea vastaava), pyöreä keksilevy leivinpaperin päällä. Muista varmistaa, että levy on sen kokoinen että sinulta löytyy tarjoilualusta kakulle. Tee kaikista neljästä samankokoiset keksipohjalevyt.
Kypsennä kakkupohjia kutakin erikseen 200-asteisen uunin keskitasolla n. 6-7 min. Jäähdytä pohjat tasaisella alustalla.
Valmista valkosuklaarahka: kuumenna kattilassa n. 1 dl kermaa (½ tlk) koko ajan sekoittaen puulastalla ja sulata suklaa siihen, sekoittele kunnes se sulaa tasaiseksi. Laita seos jäähtymään.
Vatkaa loppu kerma erikseen kulhossa vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla. Vatkaa joukkoon lopuksi rahka ja kädenlämpöiseksi jäähtynyt valkosuklaaseos.
Kokoa kakku tarjottimelle. Laita alimmaiseksi keksipohja. Levitä siihen mansikkasurvosta, päälle mansikoita sekä valkosuklaaseosta. Laita varovasti toinen levy päälle, kostuta persikkamehulla ja laita päälle säilykepersikat viipaleina tai kuutioina sekä valkosuklaaseosta.
Laita kolmas levy päälle ja siihen puolukkasurvosta, puolukoita ja banaaniviipaleita sekä valkosuklaaseosta. Vielä tulee päälle viimeinen levy. Kostuta myös se persikkatölkin liemellä. Laita sitten päälle loput valkosuklaarahkasta. Levitä lastalla tasaiseksi.
Laita kakku vetäytymään jääkaappiin yön yli. Koristele juhla-aamuna tai vähän ennen juhlia mansikoin (ja sitruunamelissan lehdin).
VINKKI 1: Mikäli haluat pienemmän kakun, puolita kaikkien aineiden määrä ja tee kakkuun vain kaksi kerrosta tai halkaisijaltaan pienempi kakku.
VINKKI 2: Mikäli et välitä suklaasta, voit tehdä kakun ilman kaakaojauhetta ja käyttää täytteeseen suklaan tilalla esim. sitruunalla maustettua tuorejuustoa.