Tässä taivaallisessa suklaakakussa on valkosuklainen ganache-koristelu. Ganache on ranskaa ja tarkoittaa suklaasta ja kermasta tai esimerkiksi ranskankermasta tehtyä kuorrutusta, kastiketta tai täytettä. Ganachea voidaan käyttää esimerkiksi makeisiin piirakoihin, kakkuihin tai muffinseihin.
Tämä kakku on luonnollisesti erittäin mehevä! Jos kaipaat todella helppoa, mutta mehevää suklaista nautintoa, kannattaa kokeilla klassista mutakakkua.
Voitele ja leivitä tasapohjainen pyöreä kakkuvuoka ø 15–16 cm.
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Sekoita kananmuna, ranskankerma sekä rasva ja lisää seos kuiviin aineisiin nopeasti sekoittaen. Kaada vuokaan, tasoita pinta ja työnnä vuoka kylmään uuniin. Käännä lämpö 200 asteeseen ja paista kakkua noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Jäähdytä hetki, kumoa kakku ja siirrä se paistopinta ylöspäin tarjoiluvadille.
Leikkaa haaleaksi jäähtyneeseen kakkuun sydänkuvio ja koverra kakkua kuvion mukaisesti noin sentin syvyydeltä pois.
Sulata valkosuklaa mikrouunissa 15-20 sekunnin sykäyksittäin välillä sekoittaen. Lisää ranskankerma hyvin sekoittaen joukkoon. Jäähdytä 5–10 minuuttia jääkaapissa, sekoita hyvin ja kaada seos kakun päälle koverrettuun sydämeen.
Tarjoa kakku kahvin kanssa.
VINKKI: Jos valkosuklaa-ganache jähmettyy liikaa, lämmitä seosta 5–10 sekuntia mikrouunissa. Sekoita.
Kommentteja ja keskustelua